این مقاله نقشهراه مناسبی است برای کسانی که تمایل دارند یادگیری وردپرس را شروع کنند و به تولید و مشارکت در پروژههای وردپرسی بپردازند. این رودمپ از نقطه صفر شروع میشه و میتونه برای همه افرادی که تمایل به یادگیری وردپرس دارند، مناسب باشه. این پست پر از کلمههای کلیدیه که باید درموردش سرچ و مطالعه کنید.
استاد HTML و CSS شوید
پیش از شروع هر چیز، HTML و CSS را به خوبی بیاموزید. پیشنهاد من یادگیری HTML با استفاده از یک دوره آموزشی ویدیویی و همچنین آموزشهای W3Schools است. بعد از این موارد، یک دوره آموزشی دیگر در زمینه Advanced CSS ببینید و با پروژههای تمرینی مختلف و پیادهسازی User interfaceهای پیچیدهتر، توانایی خودتون رو به چالش بکشید.
پایه: اینترنت چگونه کار میکند؟
احتمالا همین الان که مشغول مطالعه این مقاله هستید، نظری درباره اینکه اینترنت چگونه کار میکند دارید. از نظر من شما باید بتونید درباره چگونگی عملکرد اینترنت، حدود نیمساعت توضیح فنی بدید. این موضوع مقدمه یادگیری برنامهنویسی و طراحی وب است و به شما درک بهتری از عملکرد چیزها میدهد. بطور کلی، شما باید بتونید درباره مواردی مانند لیست زیر به هر شخصی با هر دانشی توضیح بدید.
- اینترنت چگونه کار میکنه؟
- مرورگرهای وب
- IP و Protocol
- Domain Name System
- هاست
- تفاوت هاست و سرور
- وب سرور
- دیتابیس
- HTTP
- Headers & Cookies
- Custom Header & Status Code
- HTTP/2
- HTTP/3
یادگیری پیشخوان وردپرس
به پیشخوان یک وردپرس خام(بدون نصب قالب و پلاگینهای اضا فی) مسلط بشید. برای این موضوع میتونید از یک دوره آموزشی ویدیویی استفاده کنید. باید بهتون یادآوری کنم که یادگیری زمانی اتفاق میوفته که خودتون دست به کار شید و تواناییهای خودتون رو به چالش بکشید. برای این منظور لازمه که حتما پروژههای تمرینی برای خودتون تعریف کنید. مثلا میتونید ابتدا یک بلاگ شخصی یا سایت رزومه خودتون رو بالا بیارید. کمی بعدتر ایده خود برای راهاندازی سایت فروشگاهی رو پیادهسازی کنید.
یادگیری صفحهساز وردپرس
در گذشتهای نزدیک و در عدم حضور صفحه ساز Gutenberg Blocks، صفحهسازهای مختلفی مثل Visual Composer, Divi, Elementor و … کاربرد زیادی داشتند و به دلیل نیاز شرکتها و پروژهها باید حتما به یکی از این صفحهساز ها مسلط میبودید. در حال حاضر صفحهساز بلاک که صفحهساز پیشفرض وردپرس است، پیشرفت بسیار خوبی کرده و نیازهای شما را تا حد خوبی پاسخ میدهد. اما همچنان بخش زیادی از سایتهای موجود با صفحهساز های دیگر راهاندازی شده اند. پیشنهاد من این هست که صفحهساز المنتور رو هم یاد بگیرید. برای پروژه تمرینی این بخش، حتما به پیادهسازی چندین لندینگ بپردازید.
- کار با صفحه ساز گوتنبرگ
- مدیریت و ایجاد پترن
- کار با FSE و ایجاد هدر و فوتر
- استفاده از گوتنبرگ در مدیریت ویج تها
پلاگینهای پرکاربرد وردپرسی
شما باید به عملکرد و تنظیم برخی پلاگینهای پرکاربرد و معروف وردپرسی مسلط باشید. برخی از مهمترینها عبارتند از:
- WooCommerce (فروشگاه)
- Contact Form 7 (فرمساز)
- Gravity Forms (فرمساز)
- Elementor (صفحهساز)
- Slider Revolution (اسلایدر)
- Yoast SEO (سئو)
- Rank Math (سئو)
- WP Rocket (بهینهسازی)
- UpdraftPlus (پشتیبان گیری)
- و…
این نقطه جاییه که درصورتی پروژههای تمرینی خوبی انجام داده باشید میتونید با عنوان شغلی “مدیر سایت وردپرسی” وارد بازار کار بشید. البته میتونید به صورت فریلنسری هم پروژههای مختلفی بگیرید و پیادهسازی کنید. تا به اینجا مسئولیتها و تواناییهای شما شامل ساخت و ویرایش صفحات و لندینگها با کمک صفحهساز، استفاده از افزونههای مختلف در جهت اضافه کردن عملکرد جدید به سایت است.
PHP
PHP زبان بکند وردپرس بوده و دانستن آن برای نوشتن قالبها و افزونههای وردپرسی ضروری است. از اونجا که این دانش از مهمترین پایههای یک وردپرس دولوپر، محسوب میشه، پیشنهاد میکنم عمیقا یاد بگیرید. به OOP مسلط بشید و دیزاین پترنهای محبوب رو بشناسید. همچنین کدریویو قالب و افزونههای استاندارد به شدت میتونه کمکتون بکنه.
JavaScript
جاوا اسکریپت در مسیر تبدیل شدن به یک وردپرس دولوپر جایگاه ویژهای دارد. برای ایجاد یک سایت interactive و همچنین ایجاد بلاکهای گوتنبرگ دلخواه، به دانش جاوااسکریپتی نیاز دارید. از این منظور توصیه میکنم تا میزان خوبی به سمت JavaScript و React قدم بردارید.
توسعه افزونه وردپرسی
توسعه قالب وردپرسی
ادامه مسیر…
- CSS preprocessor: sass یا Less رو یاد بگیرید.
- Headless CMS : یاد بگیرید چگونه با کمک وردپرس سایتهای Headless ایجاد کنید. البته برای این منظور به دانش Vuejs یا React نیاز دارید.
- Security : درباره نحوه ایمن کردن سایتهای وردپرسی اطلاعات کسب کنید.